Kuchyňa je miestnosť, kde žena trávi najviac času. Okrem toho, že si kuchyňu snaží zariadiť prakticky, má svoje spôsoby ukladania riadov a kúpené rôzne vychytávky, ktoré jej uľahčujú varenie, pečenie, celkovo prípravu jedál.
Prečítajte si praktické rady do kuchyne, ktoré ocení každá gazdinka.
Namiesto plastových sáčkov používajte voskové obrúsky a obaly
Stane sa vám, že nespotrebujete celú uhorku, cuketu, papriku, či iné ovocie a zeleninu a nechcete ich vyhodiť? Zabaľte ich do voskového obrúsku na potraviny a dajte do chladničky. Takto vám vydrží nakrojená potravina dlhšie a vyhnete sa tak tomu, že ju budete musieť vyhodiť. Voskové obrúsky, obaly na potraviny sú veľmi užitočným pomocníkom najmä teraz v lete, kedy sa potraviny podstatne rýchlejšie kazia a takýmto spôsobom si ich dokáže uchovať o čosi dlhšie.
Je to ekologická náhrada plastových sáčkov a potravinovej fólie. Prispejete tak aj k zníženiu spotreby plastových sáčkov a potravinovej fólie.
Tieto obrúsky a obaly ale umývajte pod tečúcou vodou. Ak aj máte kvalitnú umývačku riadu Miele, ktorá patrí medzi špičku medzi umývačkami, obaly a obrúsky neumývajte takýmto spôsobom, čiže v umývačke.
Drez čistite octovou vodou a jedlou sódou
Pri umývaní riadov sa vám na povrchu drezu zachytáva špina. Aby ste ho stále nečistili len dráždivými chemickými prípravkami, odporúčame vám čistiť ho octovou vodou, poprípade jedlou sódou. Keď budete vyvárať kanvicu od vodného kameňa, použite octovú vodu na umývanie drezu. Odporúčame mať vyhradenú zvlášť hubku na riad na čistenie drezu a jeho okolia.
Touto hubkou môžete pretrieť aj vnútro rúry. Či už ste investovali do lepšej Miele rúry, alebo do menej kvalitných značiek rúr, vnútro rúry je potrebné čistiť od špiny, ktorá sa vám tam pri používaní určite vytvorí. Akonáhle necháte špinu v rúre zájsť, bez chemických prípravkov ju dole nedáte.
Zdroj obrázka:
Autor: brizmaker / Shutterstock.com