Intolerancia ako výzva

Uverejnil(a)
/ / Pridaj komentár / Značky: , ,

Aj vy sa ako správni hostitelia čoraz častejšie pýtate návštev pred ich príchodom, či náhodou nie sú na niečo alergickí? Je to otázka, ktorá sa stala súčasťou pozvania. Keď idete na kurz varenia, máte uviesť svoje stravovacie obmedzenia. Keď prihlasujete dieťa do školy a škôlky, otázka tohto typu je už samozrejmosť. Bezlepkovo a bezlaktózovo variť je pre niekoho problém, ale pre BEFRESH je to skvelá výzva. 

Zuzana Frešo, zakladateľka konceptu BEFRESH, pripravuje raw torty pre súkromné oslavy a prestížne prevádzky akými sú potraviny Yeme, Wagamama a Mlska Mercado v Auparku od roku 2012. Svoju činnosť neskôr rozšírila o raw vegan catering. Zamestnancom firiem prináša možnosť naučiť sa pripravovať živú stravu priamo v ich zasadačke prostredníctvom mobilnej školy varenia. 

befresh luxusne kurzy varenia

Luxusné kurzy varenia

Najnovším projektom sú LUXUSNÉ KURZY VARENIA, na ktoré prizýva aj svojich zahraničných spolužiakov z prestížnej americkej školy zameranej na prípravu rastlinnej stravy Matthew Kenney Culinary Institute. 

Prvým kurzom z tejto série je kurz s názvom RAW FINE DINING. Je zameraný na prípravu bezlepkových, bezlaktózových vegánskych jedál v štýle tzv. Fine Dining. Účastníci sa naučia pripraviť jedlá, ktoré aj zarytí mäsožravci ocenia, jedlá, ktoré sú nielen pokrmom, ale aj zážitkom. 

Dokonalé sushi má na starosti Vegan Sushi Majsterka z Varšavy Maria Jordan s praxou z nórskeho Osla. Pod taktovkou expertky na raw koláče Zuzany Frešo si pripravíte dokonalý dezert z letecky dovezeného sladkého šťavnatého manga. 
Veľkou témou vegánov a ľudí s intoleranciou na laktózu či mliečnu bielkovinu sú práve syry. Kto však absolvuje RAW FINE DINING kurz, bude vedieť čerstvé syry nielen vyrobiť, ale aj naservírovať v podobe šalátu Caprese, či cviklových raviol. Lákadlom je tiež ochutnávka fermentovaných zrejúcich orechových syrov.

Výhodou kurzu je, že je vedený v anglickom jazyku, teda je vhodný aj pre zahraničných záujemcov. Preklad do slovenčiny je zabezpečený. Je vhodný aj pre začiatočníkov. 

Kurz sa bude konať v prekrásom a slnečnom priestore Oresi Kuchyne na Hodžovom námestí v Bratislave dňa 30.3.2019 od 10:00 do 15:00 hod a je lukratívne prístupný počtu 10 osôb. Jeho cena je 120,- EUR.

Viac informácií ku kurzu nájdete na www.befresh.sk, prípadne facebook: Raw Fine Dining (kurz)

Recenzie z minulého kurzu:

“Pre mňa, ako intenzívneho mäsožravca” bol kurz so Zuzkou a Mariou pomerne veľkou výzvou. Avšak násobne prekonal moje očakávania a ukázal mi niekoľko bezmäsitých a ešte aj nevarených kombinácií, ktoré sú naozaj neodolateľné. Moje chuťové poháriky sa skutočne veľmi tešili. Sushi som po kurze zaradila do svojich obľúbených receptov. Na vegánsky syr mám už takmer nazbieranú odvahu. Mangový koláč som už tiež vyskúšala. Kurz určite odporúčam všetkým, ktorí radi varia – aj vegánom, rawstravovačom, aj všežravcom. A určite nesmiem zabudnúť – nálada bola skvelá, výborne som sa bavila, organizácia bezchybná, priestory čistučké. Ozaj skvelý kurz.”  – Petra –  

“Môj úplne prvý kruz varenia a vôbec neľutujem. Teším sa na ďalšie a môžem len vrelo odporučiť. Všetko bolo jasné, krásne zdokumentované a nakoniec sme mohli zjesť všetko, čo sme pripravili. 10/10!!”  – Martin –


Zuzku si môžete vychutnať aj na jej Talkshow dňa 22.3.2019 v divadle Meteorit o 19:30 hod.

Viac info TU: Talkshow Zuzany Frešo – Večer radosti II.

talkshow-zuzany-freso

 

Viac o BEFRESH aj v tomto článku:

Najlepšie slovenské blogy a blogeri – foodblog Befresh – objavte tie naj zdravé raw sladkosti

+1
 Ak sa vám tento článok páčil, dajte hlas autorovi! 

Pridaj komentár

*